Osposobljavanje kandidata za vozače javlja se kao djelatnost prije tridesetak godina. Prije toga ta djelatnost nije ni postojala. Vozači su osposobljavani na taj način da se vozač s najmanje tri godine vozačkog iskustva prijavio u nadležno ministarstvo gdje je zadužio “L” tablicu, kojom je obilježio automobil u kojem je osposobljavao budućeg vozača. Treba napomenuti da automobili nisu imali duple komande radi sigurnosti. Nakon savladane obuke kandidati za vozače polagali su vozački ispit pred komisijom tadašnjeg SUP-a.

Sredinom 1970. godine donesen su izmjene i dopune Zakona o prometu u kojima se tražilo polaganje posebnog ispita za buduće instruktore vožnje, koji su morali imati tri godine iskustva u obuci vozača i određenu stručnu spremu. Upravo u to razdoblje sežu početci rada naše Auto škole. Na inicijativu troje članova društva “Narodne tehnike”, kao ogranak istog društva, osnovana je 13. veljače 1971. godine AUTO- ŠKOLA “BRAĆA ŠPALJ” u kojoj su, na početku, radili sami osnivači. Već 1974. godine auto škola postaje radna organizacija kojoj je osposobljavanje vozača jedina djelatnost, a zapošljava četrnaest stalnih i sedam honorarnih instruktora vožnje. Promjenom Zakona, vezanog za rad auto škola, promijenili su se i uvjeti za rad. Auto škole prelaze u nadležnost Ministarstva za prosvjetu, a osim osposobljavanja kandidata za vozače, sa svojim ispitnim komisijama, obavljaju i službene ispite za vozače

Godine 1976. pridružile su nam se još četiri auto škole, te Auto-škola “Braća Špalj” postaje najveća auto škola u Hrvatskoj. U to vrijeme “zlatnog procvata” naša auto škola zapošljava u stalnom radnom odnosu 74 (sedamdesetčetiri) djelatnika koji su radili u tri područna odjeljenja na području Zagreba i jednog u Jastrebarskom.
Kao i u prethodnim slučajevima, tako i ovaj puta 1989. godine, donesen je Zakon o sigurnosti prometa na cestama Hrvatske čijim je odredbama dozvoljeno otvaranje privatnih auto škola. Mnogi instruktori vožnje odlaze i osnivaju svoje auto škole, te je u daljnjoj i bližoj okolici i u Zagrebu osnovano od strane naših djelatnika čak osam novih auto škola.

Početkom 2000. godine djelatnici Auto-škole “Braća Špalj” osnivaju zajedničkim zalaganjem novu auto školu – AUTO ŠKOLU ŠPALJ d.o.o. – na istoj adresi – Grgura Ninskog bb u Zagrebu, kao pedagoškog nasljednika stare auto škole, koja i sada vrlo uspješno djeluje, ali na novoj adresi Huga Badalića 28 (Stadion nogometnog kluba Zagreb). Danas je u našoj auto školi zaposleno deset djelatnika, koji ju svojom kvalitetom rada i iskustvom svrstavaju u jednu od najboljih auto škola u radu s budućim vozačima i u prometnoj preventivi.
Nikako ne treba zanemariti da je naše iskustvo i znanje stečeno na obuci i osposobljavanju preko 60.000 do sada osposobljenih vozača velika garancija kvalitete rada u ovoj djelatnosti. Nije stoga neobično da su naši nastavnici i instruktori vožnje u vozilima auto škole osposobili za samostalnu vožnju, kroz tri generacije, cijele obitelji naših sugrađana. Upravo to povjerenje sugrađana govori o našoj uspješnosti da uvijek maksimalno prenesemo svoje znanje i iskustvo na buduće vozače, kao zalog veće sigurnosti vozača u prometu, i napose cijelog prometa na

Online prijava u autoškolu Špalj

ili nas možete kontaktirati putem kontakt forme

Online prijava Kontaktirajte nas

Or Call 855-605-8080